Vergoeding

Ook in 2019 heeft FysiOost weer met alle Zorgverzekeraars (PLUS) contracten! De behandelingen  voor volwassenen boven de 18 jaar worden over het algemeen vergoed door de Zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Voor jongeren tot 18 jaar zit fysiotherapie in de basisverzekering. Voor mensen met een chronische indicatie (met machtiging van de zorgverzekeraar) worden behandelingen vanaf de 21ste zitting vanuit de basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen worden vergoed door de Zorgverzekeraar indien u daarvoor verzekerd bent.

De vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering die u hebt afgesloten.  U dient zelf uw verzekeringspolis na te kijken in hoeverre u verzekerd bent voor fysiotherapie.

Raadpleeg daarvoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of kijk op independer.nl/zorgverzekering of  zorgvergoeding.comWanneer de behandelingen niet door uw zorgverzekering worden vergoed dan gelden de tarieven welke hieronder vermeld staan.

Het gebruik van fysiotherapie binnen de aanvullende verzekering gaat niet ten koste van het eigen risico
Fysiotherapie vanuit het basispakket (vanaf de 21ste behandeling bij een chronische indicatie) gaat wel ten kosten van het eigen risico. Ook de eerste 12 artrosebehandelingen voor knie/heup en COPD gaan uit de basisverzekering.  Laat u hierover informeren door uw zorgverzekeraar. Voor 2019 geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder een wettelijk eigen risico van € 385 (net als vorig jaar). 

PLUS contract

Wij hebben met alle Zorgverzekeraars een (PLUS) contract.

Tarieven

Tenzij wij andere tarieven zijn overeengekomen met uw zorgverzekeraar gelden de onderstaande tarieven voor 2019 (deze gelden dus als u niet verzekerd bent voor fysiotherapie)

Zitting Fysiotherapie (max. 25 min) € 34,50
Reguliere manuele therapie € 44,95
Groepszitting voor specifieke behandeling van drie personen € 27,25
Groepszitting voor specifieke behandeling van vier personen € 17,50
Niet nagekomen afspraak (afgebeld binnen 24 uur voor afgesproken tijd) € 34,50
Screening (DTF) € 15,50
Screening, intake en onderzoek € 48,95
Intake en onderzoek na verwijzing € 44,95
Screening, intake en onderzoek en direct een behandeling (max 50 min) € 82,45
Intake, onderzoek na verwijzing en direct een behandeling (max 50 min) € 79,45
Telefonisch consult / consult via mail € 18,75
   

Pinnen?

Graag! U wordt vriendelijk verzocht direct na de behandeling te pinnen (indien u dus niet verzekerd bent voor fysiotherapie)

Medicas

Indien rekeningen niet op tijd betaald worden wordt Medicas ingeschakeld.