Flywheel (vliegwiel) training

Elke blessure is gebaat bij het aanpassen van de belasting. Enerzijds om de klachten niet te verergeren en anderzijds om het herstel zo voorspoedig mogelijk te kunnen laten verlopen. Zeer waarschijnlijk is er tijdens de behandeling al gekeken naar de belasting van de pees.

Wordt de pees verkeerd belast, dan blijven de klachten bestaan of verergeren zelfs. Rust zal in eerste instantie de klachten doen afnemen, maar op langere termijn leidt dit tot een zwakkere pees en dus geen blijvend herstel.

Met ons deskundig advies en begeleiding werken we samen aan een optimale belastbaarheid door middel van een persoonlijk en verantwoord opgebouwd trainingsschema, waarbij het vliegwiel een rol kan spelen. Dit trainingsapparaat is bijzonder effectief bij het behandelen van peesproblemen. Uw fysiotherapeut zal beoordelen of deze nieuwe vorm van training voor u ingezet kan worden. Dit heeft o.a. te maken met de opbouw van belastbaarheid en de mate van pijn.

Voor meer informatie, klik hier.

Training met het flywheel is vaak onderdeel van een uitgebreidere aanpak. Een combinatie van echografie, shockwave, EPTE/PNE én vliegwiel training vergroot het spiervermogen, de belastbaarheid van de pezen, verbetert de (sport)prestaties en draagt daarmee daadwerkelijk bij aan het herstel.

FysiOost is samen met EchOost spier-pees specialist en kan deze vier domeinen inzetten om tot een optimaal herstel te komen. Klik hier voor meer informatie.