Fysiotherapie

 Jaarlijks bezoekt 22% van de bevolking een fysiotherapeut. Dit kan nodig zijn na een blessure, operatie, verkeerde houding, ongeval of ziekte, maar ook wanneer het lichaam ouder wordt. Pijn of een bewegingsbeperking vraagt om een professionele blik, wij onderzoeken graag waar de klacht vandaan komt en wat de beste aanpak is.

Wij verwelkomen u graag bij FysiOost. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten of weer optimaal kunt sporten. Ook kijken we samen hoe u door verantwoord bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Digitale oefenprogramma’s op maat

Huiswerkoefeningen hebben vrijwel altijd een grote plaats in uw behandelplan. Wij zetten de oefeningen, indien u beschikt over een smartphone en/of computer, klaar in PhysiApp. PhysiApp is volledig gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play store en kunt u eventueel ook via uw internetbrowser bekijken.

U downloadt deze gratis app en wij maken voor u een programma op maat, toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Tijdens uw behandeling krijgt u van één van onze medewerkers een code om toegang te krijgen tot uw persoonlijke programma.

Wat kunt u met PhysiApp?

– Zien hoe de oefeningen precies moeten worden uitgevoerd aan de hand van duidelijke video’s
– Zien met welke frequentie de oefeningen moeten worden uitgevoerd
– Herinneringen instellen en bekijken
– Via chatfunctie overleggen met uw therapeut

Intake en behandeling

Bij de eerste afspraak (intake) vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Wij werken met vaste richtlijnen als basis, maar maken altijd een behandelplan op maat! Iedereen is uniek en elk lichaam reageert anders.

Een intake of behandeling duurt 25 minuten per keer en vindt plaats in de praktijk of bij u aan huis. Als de agenda het toelaat, kunnen we direct een behandeling ná de intake plannen. Vraag naar de mogelijkheden, indien u dit wenst.

 

Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Lees hieronder meer over hoe wij dit doen! (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage, dry needling, fascia technieken, tapen,  shockwave of EPTE. De laatste twee mogelijkheden vallen onder praktijk EchOost.