Fysiotherapie

Jaarlijks bezoekt 26% van de bevolking een fysiotherapeut. Dit kan nodig zijn na een blessure, operatie, verkeerde houding, ongeval of ziekte, maar ook wanneer het lichaam ouder wordt. Pijn of een bewegingsbeperking vraagt om een professionele blik, wij onderzoeken graag waar de klacht vandaan komt en wat de beste aanpak is.

Wij verwelkomen u graag bij FysiOost. Onze fysiotherapeuten staan klaar om u te adviseren, behandelen en begeleiden. Zodat u zo optimaal mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten en/of weer kunt sporten. Ook kijken we samen hoe door verantwoord bewegen verdere problemen kunnen worden voorkomen of beperkt.

Wat houdt een afspraak in?

Bij de eerste afspraak (intake) vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Wij werken met vaste richtlijnen als basis, maar maken altijd een behandelplan op maat! Iedereen is uniek en elk lichaam reageert anders.

Een intake of behandeling duurt 25 minuten per keer en vindt plaats in de praktijk of bij u aan huis. Als de agenda het toelaat, kunnen we direct een behandeling ná de intake plannen. Vraag naar de mogelijkheden, indien u dit wenst.

Het is wenselijk om vooraf al enkele vragenlijsten in te vullen. Zo staat een gedeelte van uw dossier al ingevuld en is er meer tijd tijdens de intake in de praktijk. U krijgt hiervoor een mail van MijnZorgtoegang (let op: komt vaak in postvak Ongewenste mail terecht). Heeft u de mail niet ontvangen, bel dan met de praktijk. Ervaart u problemen met inloggen, kijk dan hier of bel met de praktijk.

Oefenprogramma’s op maat

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, om een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of om te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis.
Lees hier meer over hoe wij dit doen!

Zorgplannen op maat

Wij maken gebruik van de speciale zorgplannen van FysioTopics. Dit doen we bij lage rugklachten, schouderklachten en nekklachten. Deze aanpak verzekert u van een uitgebreid startonderzoek, behandeling op maat, actieve aanpak en oog voor preventie.
Lees hier alles over onze deze zorgplannen.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van o.a. manuele therapie, dry needling, fascia technieken, tapen, shockwave of EPTE. Onze therapeuten hebben vaak en laagdrempelig overleg met elkaar. Is een specialisatie van een andere therapeut nodig, dan wordt (in overleg met u) gebruik gemaakt van elkaars kennis en vaardigheden. Klik op de linkjes hieronder voor meer informatie.

Voor meer informatie over shockwave en EPTE kijkt u op de website van EchOost.