Keurmerk

FysiOost is sinds oktober 2020, na een uitgebreide audit, ingeschreven in het Keurmerk kwaliteitsregister.

FysiOost voldoet al jarenlang aan alle strenge kwaliteitseisen die aan een moderne fysiotherapiepraktijk gesteld mogen worden: al vanaf 4 september 2012 worden in onze praktijk periodiek audits uitgevoerd (voorheen PlusPraktijk). Deze hebben wij altijd met glans gehaald.  Hiermee bewijzen wij continue doelmatige en efficiënte zorg te leveren!

De bedrijfsvoering en organisatie is aantoonbaar op orde en de praktijk is in staat zich op een gestructureerde wijze continu te verbeteren. Ook de medische dossiervorming en verslaglegging worden getoetst en zijn aantoonbaar op orde.

Alleen met een goed team met gekwalificeerde therapeuten is het behalen van dit resultaat mogelijk. Wij zien hierin een bevestiging van ons streven naar het leveren van kwaliteit. Naast klanttevredenheid en innovatie een van onze centrale pijlers.

FysioTopics

Voor aspecifieke lage rugpijn, schouder- en nekklachten maakt FysiOost gebruik van de zorgplannen van FysioTopics. FysioTopics is een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken. Deze vereniging ontwikkelt zorgplannen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring (kwaliteitsverbetering).

• Uitgebreid startonderzoek
Om een goede inschatting te maken van uw klachten, vragen wij om vooraf een aantal vragenlijsten in te vullen. Dit scheelt tijd tijdens de eerste afspraak, zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met behandelen. Er wordt tijdens de intake beoordeelt in welk zorgplan u het beste past. Dit wordt deels gedaan door de vragenlijsten, maar ook door de analyse van de therapeut zelf.

• Behandeling op maat
De behandelingen worden door middel van de zorgplannen op uw klachten afgestemd: iedereen is anders en uw persoonlijk behandelplan is maatwerk. Afhankelijk van de ernst van de klacht varieert de behandeling van een korte begeleiding tot een aantal maanden intensieve behandeling en begeleiding. De zorgplannen van FysioTopics zijn altijd gebaseerd op de nieuwste inzichten!

• Actieve aanpak
Samen met uw therapeut gaat u vrijwel altijd in de oefenzaal aan de slag. Er wordt op aangestuurd dat u thuis oefeningen doet om van uw klachten af te komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van PhysiTrack, waarin filmpjes en herinneringen u  helpen de oefeningen regelmatig en juist uit te voeren. Het is ook mogelijk zelfstandig in onze oefenruimte te trainen.

• Preventie
De zorg voor uw lichaam stopt niet na de behandeling. Het is juist belangrijk uw alledaagse activiteiten goed uit te (kunnen) voeren. Uw fysiotherapeut geeft u hiervoor tips en adviezen in een persoonlijke afsluiting. Zo weet u hoe u de oefeningen/veranderingen kunt doorzetten om een duurzaam resultaat te bereiken. Ook weet u wat u moet doen als de klacht onverhoopt weer opspeelt.

 

De combinatie van gerichte zorg en actieve aanpak, helpt u daadwerkelijk verder!

Meer informatie

  • Meer informatie over het Keurmerk, vindt u hier.
  • Iedere Keurmerk Fysiotherapie praktijk scoort een dikke voldoende op klanttevredenheid, meer informatie daarover vindt u hier.
  • Meer informatie over ons auditbureau HCA, vindt u hier.

Het Keurmerk komt bovenop de huidige kwaliteitssystemen zoals het Kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten (CKR) van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en het BIG-register.