Sportfysiotherapie

De reguliere fysiotherapie gericht op de (fanatieke)sporter wordt sportfysiotherapie genoemd. Sport en bewegen is leuk, lekker en nog gezond ook. De een speelt competitie en gaat voor de winst, de ander loopt geregeld een rondje hard, een derde zou graag zijn conditie willen verbeteren of wat gewicht willen verliezen.

Uiteraard is de sportfysiotherapeut de aangewezen persoon voor de behandeling van een sportblessure. 

Maar de sportfysiotherapeut kan sporters ook adviseren en begeleiden bij het uitoefenen van hun sport. Om tot betere prestaties te komen en de kans op blessures te verminderen.

Bovendien komt diens deskundigheid goed van pas om mensen die (weer) willen gaan sporten, te adviseren en te begeleiden.  Bij sportfysiotherapie wordt de sporter van een blessure situatie terug gebracht op zijn/haar sportniveau.

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie neemt bij FysiOost een belangrijke plaats in. De locatie van FysiOost is ideaal, wij grenzen direct aan AV Passaat en PKC. Ook TOP Tennis Papendrecht ligt in de nabije omgeving. FysiOost maakt dankbaar gebruik van de atletiekbaan van AV-Passaat. Door deze baan met haar oefenveld en looptracks is specifieke sportrevalidatie uitstekend mogelijk. Naast deze unieke mogelijkheden beschikt FysiOost over een goed ingerichte oefenzaal met hoogwaardige trainingsapparatuur.

De sporttak waarin de sporter actief is, is bepalend voor de specifieke revalidatietraining. Naast het trainen van de grondmotorische eigenschappen, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid krijgt ook de concentratie en de mentale instelling van de sporter de nodige aandacht. Voorkomen van conditieverlies heeft altijd onze aandacht.

Uw sportrevalidatie wordt gestuurd door ervaren therapeuten. Tevens wordt er voor u een trainingsschema op maat gemaakt.

Samenwerking

Indien aanvullend onderzoek naar uw blessure nodig is, kunnen wij snel en eenvoudig een echografisch onderzoek laten uitvoeren door EchOost.

FysiOost heeft korte lijnen met sportmedisch adviescentrum Gorinchem en Breda. Indien nodig kunnen de beste sportartsen gemakkelijk en snel worden geconsulteerd. In samenwerking met deze artsen kan er nog sneller en gerichter aan uw revalidatie gewerkt worden.

Vele geblesseerde sporters hebben de weg naar FysiOost al gevonden.