Sportfysiotherapie

De reguliere fysiotherapie gericht op de (fanatieke)sporter wordt sportfysiotherapie genoemd. Sport en bewegen is leuk, lekker en nog gezond ook. De een speelt competitie en gaat voor de winst, de ander loopt geregeld een rondje hard, een derde zou graag zijn conditie willen verbeteren of wat gewicht willen verliezen.

Uiteraard is de sportfysiotherapeut de aangewezen persoon voor de behandeling van een sportblessure. Maar hij (of zij) kan sporters ook adviseren en begeleiden bij het uitoefenen van hun sport om tot betere prestaties te komen en de kans op blessures te verminderen. Bovendien komt diens deskundigheid goed van pas om mensen die (weer) willen gaan sporten, te adviseren en te begeleiden.  Bij sportfysiotherapie wordt de sporter van een blessure situatie terug gebracht op zijn/haar sportniveau.

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie neemt bij FysiOost een belangrijke plaats in. De locatie van FysiOost is ideaal. FysiOost ligt direct aan de Atletiekbaan van AV-Passaat. Door gebruik te maken van deze baan met haar oefenveld en looptracks is specifieke sportrevalidatie meer dan mogelijk. Naast deze unieke mogelijkheden beschikt FysiOost over een goed ingerichte oefenzaal met hoogwaardige trainingsapparatuur.

De sporttak waarin de sporter actief is, is bepalend voor de specifieke revalidatietraining. Naast het trainen van de grondmotorische eigenschappen, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid krijgt ook de concentratie en de mentale instelling van het individu de nodige aandacht.

Uw sportrevalidatie wordt gestuurd door ervaren therapeuten. Tevens wordt er voor u een aangepast trainingsschema vervaardigd waardoor conditieverlies wordt voorkomen.

FysiOost heeft korte lijnen met sportmedisch adviescentrum Gorinchem en Breda. Indien nodig kunnen de beste sportartsen gemakkelijk en snel worden geconsulteerd. In samenwerking met deze artsen kan er nog sneller en gerichter aan uw revalidatie gewerkt worden. Vele geblesseerde sporters hebben de weg naar FysiOost al gevonden.