Videoconsulten via Physitrack

Wat houdt het in?

Uw afspraak op afstand zal qua duur, kwaliteit en inhoud vergelijkbaar zijn met de behandeling in een praktijkruimte. Dit kan middels een videoconsult of een telefonische afspraak. Een videoconsult, waarbij we elkaar kunnen zien en digitaal oefeningen kunnen klaarzetten, biedt hierbij de meeste mogelijkheden. Uit onderzoek blijkt dit effectief te zijn.   Goed om te weten dat uw zorgverzekeraar deze behandelingen gewoon vergoed, indien u aanvullend verzekerd bent. 

Hoe werkt het?

Wij werken met Physitrack, een progamma dat wij al gebruikten om online oefeningen te sturen. Deze eenvoudige en veilige app/website maakt echter ook behandeling op afstand mogelijk! In het stappenplan hieronder wordt verder toegelicht hoe dit in zijn werk gaat.   Lees dit vooraf door en verschaf uzelf op de afgesproken tijd toegang tot het gesprek.

 Waarom zou ik hiervoor kiezen?

Op afstand geven we advies en bespreken we de voortgang van de klachten en oefeningen met u. U kunt al uw vragen stellen, als er zaken zijn waar u tegenaan loopt. We kunnen zien hoe u bepaalde bewegingen maakt, en kunnen zelf ook oefeningen voordoen. We zijn een luisterend oor en geven advies waar nodig/mogelijk. Nieuwe oefeningen krijgt u via dezelfde weg. Tijdens het videogesprek leggen wij uit hoe u deze kunt uitvoeren. 

Het kan wennen zijn, maar een hele mooie oplossing  in deze tijd!

In 3 stappen naar een videoconsult!


1. Uw therapeut stuurt u een mail met daarin een link en een toegangscode. 

Let op: deze mail kan in de Ongewenste mailbox terecht komen.

 

2. Geef uzelf toegang tot de omgeving van Physitrack

Via uw smartphone >>> download de app Physiapp via de app store. Houd uw toegangscode uit de mail bij de hand. Opent u de app voor de eerste keer, stem dan in met de algemene voorwaarden, stel in of u herinneringen wilt ontvangen en of u de video’s op het apparaat zelf wilt opslaan.

Via uw computer >>> alleen mogelijk indien u een (ingebouwde) webcam en microfoon heeft. Open Physitrack via de link die u per mail heeft ontvangen. Houd de toegangscode uit de mail bij de hand.


3. Zorg dat u bent ingelogd op het afgesproken moment.

Wacht op de uitnodiging van uw therapeut! U kunt niet zelf een videogesprek starten. Uw therapeut zal een uitnodiging sturen voor een videogesprek. U ziet dan een oproep in uw scherm: neem deze op en het gesprek kan beginnen!