Spier-pees specialist

FysiOost heeft, in samenwerking met EchOost, alle specialisaties in huis om zich spier- en peesspecialist te mogen noemen! Klachten aan spieren en/of pezen nemen binnen de (sport)fysiotherapie een belangrijke plaats in en zijn vaak lastig te behandelen (hardnekkig, slecht herstellend).
Met onze jarenlange ervaring in combinatie met de nieuwste apparatuur, helpen wij u graag door het stellen van de juiste diagnose en het adviseren van een passende behandelmethode. 

De 4 domeinen die in de afbeelding genoemd worden, lichten we graag toe.

Een combinatie van echografie, shockwave, EPTE en vliegwiel training maakt de behandeling van spier- en peesklachten vele malen effectiever.  Het vergroot het spiervermogen, de belastbaarheid van de pezen, verbetert de (sport)prestaties en draagt daarmee daadwerkelijk bij aan het herstel.

Uitgebreide toelichting per onderdeel vindt u onder de afbeelding.

Echografie

Echografie maakt het mogelijk om een betrouwbare uitspraak te doen over de oorzaak en de mate van schade of de gradatie van een blessure. Met echografie zijn botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden heel goed in beeld te brengen. Tijdens het echografisch onderzoek zien we het beeld in beweging (dynamisch) waarmee we locatie, ernst en omvang van het probleem uitstekend in beeld kunnen brengen. Op basis hiervan kunnen wij een goed onderbouwde keuze maken voor het te volgen beleid. Bovendien kunnen we beter inschatten wat het te verwachten resultaat zal zijn.
Goed om te weten: omdat wij echografie in huis hebben, hoeft u niet terug naar uw huisarts met het verzoek om een aanvullend onderzoek uit te voeren. Echografie wordt uitgevoerd door EchOost. Voor meer informatie, klik hier.

Flywheel (vliegwiel training)

In onze oefenzaal staat het flywheel, een prachtig trainingsapparaat waarmee de belastbaarheid van pezen veel beter kan worden getraind dan met losse gewichten. Het werkt als een soort jojo: hoe harder eraan getrokken wordt, hoe meer weerstand u ondervindt en hoe hard het vliegwiel vervolgens weer terugdraait.
Met ons deskundig advies en begeleiding werken we samen aan een optimale belastbaarheid door middel van een persoonlijk en verantwoord opgebouwd trainingsschema. Wij zullen beoordelen of deze nieuwe vorm van training voor u daarbij ingezet kan worden. Dit heeft o.a. te maken met de opbouw van belastbaarheid en de mate van pijn. Voor meer informatie, klik hier.

 

Shockwave

Voor het intensief aanzetten van herstel is shockwave een goede optie! Shockwave werkt op basis van geluidsgolven, welke de bloedsomloop en stofwisseling op de juiste plaats aanzetten. Frequentie en intensiteit zijn instelbaar tijdens de behandeling, zodat we goed rekening kunnen houden met locatie en pijn.
Wij zullen op basis van de gemaakte echografie beoordelen of deze behandelmethode in uw geval toegevoegde waarde heeft. Over het algemeen bereiken we met shockwave binnen enkele behandelingen (3 tot 5) een goed resultaat. Denk hierbij aan pijnvermindering, opname van calcificaties, verbeterde doorbloeding, etc. Wij  evalueren het resultaat van deze behandelmethode voortdurend.
Shockwave wordt uitgevoerd door EchOost. Voor meer informatie, klik hier.

EPTE elektrolyse

EPTE elektrolyse is volgens de laatste inzichten een uitstekende methode om, in een klein aantal  (3 – 5) behandelsessies, hardnekkige peesklachten te behandelen. Wij beoordelen aan de hand van echografie of we EPTE kunnen inzetten.
Deze nieuwe, innovatieve behandelmethode kan het herstel van langdurige en slecht herstellende peesklachten bevorderen. Het maakt gebruik van een dunne naald die in het aangedane deel van de pees wordt geprikt en vervolgens kortdurend onder stroom wordt gezet.
EPTE wordt uitgevoerd door EchOost. Voor meer informatie, klik hier.